Kaffe och Våfflor!

Vi lämnar Gävle med riktigt trevliga minnen.

Vi har gjort en ändring i resan, vi åker mot Dalarna och Skattungbyn. Jag jobbade nämligen i Skattungbyn när jag var yngre, fem somrar närmare bestämt.
Så vi bestämde oss för att besöka Lena och Bernt Svälas, det första vi ser av skattungbyn är Älvhöjden!

Älvhöjden!


Bernt ska moppa golvet!


Lena i sin lila jobb outfit!



Som vanligt så svänger man in och pussas lite med Bernt och så får man sig riktigt kok kaffe och matiga våfflor, men vi fick både det ena och det andra där så när vi ätit och fikat klart så hade vi druckit 5-6 koppar kaffe…. Hur hälsosamt är det på en skala? Ja jo… Philip får hjärtklappning och jag var nära jag också. Men men jag är ju van i att hjärtat skiter i vart tredje slag så det var ingen match för mig…

Men efter hjärtklappningarna så blev det rundtur i Skattungbyn, Lena visade vart vi skulle bo *Vi fick ett eget hus så vi kunde hångla i fred.*
Sedan så visade jag runt, bland annat så åkte vi till Johan och Veronika för att hälsa på, sedan kollade vi hur det gick med stugan som de håller på att bygga. Det gick sakta men säkert framåt.

När Bernt hade stängt älvhöjden så åkte vi och fiskade lite vid slussen.
Philip var den ende som hade tur nog att få sig en firre, han fick en abborre som passade i en makrillsburk.
Men vi tyckte att det var dags att bege sig tillbaka så Bernt klämde in lilla sig och så körde vi iväg.

Det blev te och macka och en lång pratstund om både vart pär blev gjord och vad som hände i framtiden. Dags att krypa till kojs.

På mörra så åkte vi till slussen igen för att fiska lite, jojjomen den här gången så var det min tur. Jag fick två stycken abborrar som kunde lagt sig bredvid Philips i makrillsburken.

Fånga lite firrar!

Vi åkte och firade med kaffe och våfflor för att sedan ta farväl av våra vänner i Dalarna. Men vi har i alla fall kommit fram till vem Bernt är lik…. Tänk er Pettson utan hatt. *Ja Pettson och findus den där tecknade böckerna, skulle det bli en riktig film på dem så skulle jag rekommendera Bernt till huvudrollen! =)

Puss och kram på Bernt


Uppis!

Vi åker mot Uppsala!
Det händer inte så mycket på vägen men på väg in mot Uppsala så ser man två häftiga byggnader som står ut, domkyrkan och slottet.

Vi letar parkering MEN! Den vid domkyrkan kunde man ju inte ta parkeringen vid…. Då skulle man ju bli ruinerad.. 25 kr/h!! Hallå är det kungen man parkerar på eller?

Magnifika kyrkan!



Ganska maffig =)

Aja, vi åkte till en el liten bit bort och promenerade. Då fick vi ju också tillfället att kolla runt staden lite, men som sagt vi började med domkyrkan.  Vi kliver in och utan att svära i guds hem så kunde vi ju knappt beskriva hur häftig den var, vi knallade runt en stund och tände varsitt ljus för det tragiska som hänt i Norge. Sedan så skulle vi knalla ut men då fick vi se en kollekt…. Inte vilken kollekt som helt utan en kollekt automat….. Ja man kan alltså dra kortet och ge kollekt… aja trots dagens nymodigheter så försöker kyrkan hänga med.

Det blev en massa bilder i alla fall, en promis på stan stod på schemat och lite mat. Det blev lite shopping på Bomerang och sedan en kebab i bröd.

Vi antog vårat nästa mål, en glass… ja och sedan slottet. Det såg riktigt maffigt ut när man kommer från motorvägen men när man kommer upp på kullen som ”slottet” står på så vart det en riktigt besvikelse men ja ja…. Den vart ett kort på den också men någon som var mer imponerande var den botaniska trädgården som var nedanför. *Trots att de inte hade klippt häckarna lite dåligt* =)



Parken!

Men nog med allt kulturellt! Dags att bege sig av mot Gävle! Det var ju lördag och vi var ju törstiga =)

Jag hade pratat med min kompis Alex om att vi skulle komma och hälsa på honom, så vi satte kurs mot Gävle.
Tre mil innan Gävle såg vi något jätte konstigt som vi hade sett förut men det var inte tre mil innan Gävle vi hade sett det. Vi kör in, vi kliver in, vi står där men hakan mellan benen…. Himmelska fridens torg i Kina…. Ja, det var där vi var igen… fast mitt ute i igenstans, tre mil innan Gävle…. Jag kan inte skriva mer… bilderna får säga sit..



Men när vi tittat klart och haft våra funderingar om varför? Varför här? Vem?

Aja det MÅSTE upplevas!

Jag och Philip träffar Alex, han behöver göra sig i ordning och gör det hos sin mor. Det blev muffins och kaffe medans vi sitter och pratar, plötsligt så blir vi avbrutna av en papegoja som säger ”Hurru”. Där efter så knallar vi iväg till grillfesten och har en riktigt rolig kväll.

Puss och kram Hurru!!


Adelsö!

Nästa destination var nämligen la capital! Huvudstaden Stockholm!

Vi dividerade fram och tillbaka om de olika alternativen som  vi hade, det var allt från att fortsätta till Uppsala och festa där en kväll med Astrid men hon fick förhinder och så passande nog så ringde Samuel som sett att jag var på g till Stockholm.

Vi vart erbjudna att få åka ut till Adelsö med hans familj och spendera en natt där och det tyckte vi lätt riktigt trevligt!
Men innan det så skulle vi och hälsa på min kära bror och hans fru, samt titta till knoddarna. Jag som fick för mig att lila Stina skulle sova hela dagarna men ICKE, hon var vaken men hon slumrade lite från och till och Stina var så liten och söt såå!

Det blev lite fika med dopp, sedan så fick de höra vårt nästa mål Adelsö! De sa ”Det var ju på vägen!” jag höll med dem, då höll de på att brista ut i skratt! Det är ju nästan andra sidan staden! ”Jaha” sa jag, jag hade ju kollat fågelvägen och då var det ju nästan på vägen.…
Men fågelvägen hade nog blivit fiskvägen då jag inte är så bra på att flyga.

Men det var ju inga konstigheter, bara att åka. Vi åkte och åkte men kom aldrig fram tyckte vi, men sedan så kom vi fram till färjan.

Vi noterade att den var ganska så lika Vinöns färjan till utseende, men den här var nämligen vajer driven så de var inte så lika igentligen. Den tog bara några minuter att åka över, då hade vi redan fått instruktioner hur vi skall åka på ön av Samuels mor.

Fullfart mot huset! När vi kommer fram så tittar Karolina fram från balkongen, vi parkerar och kliver in. *Samme hade inte kommit än då han åkte efter jobbet*
Första intrycket när vi klev in var, här luktar det gammal…. Nästan lite snuskigt…

Men akkk så fel vi hade Karolina kommer ner för trappen och tar emot oss med öppna armar trots hon aldrig sett oss tidigare.
Sedan kliver vi in i deras riktiga lägenhet på övervåningen, det luktar gott! Starka färger, mysfaktor till hundra och en av de första frågorna vi får är: Är ni hungriga? Vill ni ha mat? Vill ni bo på soffan så ni slipper bilen?

Vi blir nästan lite ställda av all denna gästfrihet hos en vilt främmande människa, sedan kommer Samuel och Josefin och det blir både puss och kram kalas!

Vi pratade lite och de talade om att de fått en lägenhet i Bollnäs, medans vi pratar så kommer Johan *Karolinas Sambo* och han har kramp lite överallt.
Vi dricker lite öl och det känns som om vi kan prata om allt! Allt ifrån sport, barn, hästar, Kina, Australien, resor över lag. Det bjöds på kycklingwok och ris i överflöd, sedan så pratade vi ända fram till småtimmarna.

På mörra så vaknade jag nog lite tidigare än alla andra, då jag sa god morgon till alla som gick på toa. Men det var rätt så gött och ligga och dra sig i soffan, men jag sa till Philip att vi kanske skulle gå och ta oss ett bad. Han insisterade lite men ändå så var han sugan på att hänga med, vi gick ut för att ta på oss badkläder då Samuel skriker från ballen att det frukost före bad. *Förmodligen för att han ville att vi skulle få kramp *

Men det blev en bamsefrulle med både hälsogröt, mackor, kaffe och juice. *Hälsogröt menas att det är bara en massa gott i den t.ex. äppelbitar, svarta vinbär, russin och kanel.*

Sedan så bar det av mot vattnet, det blev nakenbad och… eller nae det blev det inte men vi hade både badkläder och badringar. =)

Tillbaka till mot ballen så blev det en kopp kaffe, sedan så skulle vi börja tänka på refrängen och då skulle vi tydligen göra det ögonaböj då båten gick om 9 minuter och det tog 7 minuter att köra dit så det blev ett abrupt slut på en sådan trevlig vistelse. Puss och kram på alla och sedan sprang vi ner mot bilen och tog av, det var colin mcray en bra bit på vägen TILLS! En snigel dyker upp framför oss  och vi får nästan TUTA så de ökade… Men de gjorde de ju såklart inte, men när vi ska svänga så var det full gas igen! Vi SER BÅTEN! Vi åker på och 30 sec senare så åker vi!

Puss och kram på återseende!


Västervik

Vi tankade i Kalmar! Det var bara att fortsätta mot Västervik, inga konstigheter det rullade på. Vi stannade till för att kurera upp med lite grillat och ett bad tänkte vi, det fanns en badplats på kartan så vi stannade vid parkeringen och började knalla. Det var inte bara en badplats, det var en camping också. Jag satte igång grillen och Frippe gick mot campingens duch *Han var lite töntig för att det blåste och var lite kallt, jag ska inte skjuta undan stolan med att jag kanske gick till campingen också =)*, det blev en flintastek med ingenting till BARA KÖTT!!! Jag måste bara säga:
- Undra  hur mycket det kostar att åka till Island?
- ISLAND!! Det ligger ju andra sidan jorden!
Hyffsat svårt att hålla sig för skratt men han kom på sig själv rätt så snabbt =)

Med nya krafter så bar det av mot Västervik, strax innan Västervik så stannade vi och köpte godis. *FRUKTANSVÄRT DUM IDÉ!!!*

Vi köpte varsin påse och ja med 600 sorter s så blir det lätt att man tar för mycket! Så det slutade med att vi hade godis för ett helt kompani!

I Västervik så parkerade vi mitt i stan för att sedan ta en promenad och när vi var klara med den så fiskade vi, drack öl och på kvällen så gick vi ut på en pub för första gången. Harrys för hela slanten!

Jag tror till och med att vi fick en släng av runda fötter. Trots att vi var lite runda om fötterna kvällen innan så vet jag inte varför men jag vaknade runt 6 och så var jag vaken till 6.30 sedan så tänkte jag att nu jäklar så blir det en promenad. Så blev det på med palltorna och skor sedan så bar det av runt staden, det är riktigt kul att säga ”God morgon” till folk som man går förbi. De blir liksom lite chokade och svaret brukar oftast vara god morgon tillbaka eftersom att de brukar säga samma sak som en annan MEN inte västervikare, inte de inte.
De sa både ”Hej” och några andra fraser men de blev både chokade och sedan så kommer det där lilla glada leendet som de flesta får efter att man sagt god morgon.

Nae lika bra att göra ett till avbrott så att ni får andas lite!
Ps. bara så ni vet så ligger jag lite efter men det gör ju inte så mycket! =) Ds.


Puss och kram Ingen fisk den dan


Sverige och Norge Runt!

Det får bli ett långt inlägg då jag inte har kommit i kontakt med internet på ett tag men men det får jag ta igen med en massa text och bilder. Bara att läsa en liten bit varje dag =)


Med lite om och men så har jag och Philip äntligen kommit iväg!
Vi började med att åka ner till Kalmar, väl framme så gick vi in på Kalmar slott men det öppnade inte för ens nästa dag.
Så vi bestämde oss för att sova på ett ställe där man inte fick sova men det stod redan några husbilar där så då tänkte vi att då spelar det nog ingen roll att vi ställer oss här också. Vi gjorde middag, pasta och pesto! När middagen är i magen så börjar vi knalla mot tågstationen, Nordén hade nämligen hört av sig och han var på väg till Öland! Han skulle göra ett stop här i Kalmar så vi skulle vara säga hej. =)


Kalmar slott



Somnade till utsikten av Kalmar slott



Efter det trevliga mötet så gick vi tillbaka och prata lite medans vi njöt av det upplysta slottet, vi gick och la oss i bilen.  Runt 23.00 så kom farbror blå och checkade in oss, vår första tanke var.  Låtsas sov!
En av dem kliver ur bilen, vi fortsätter att ”sova”, Sedan stängs dörren och sedan så åker de iväg.
Gott! Vi vaknar upp och kollar in Kalmar slott på insidan!

Ett riktigt fint slott, större än Örebro slott och har en fin ringmur, men det är såklart inte riktigt lika fint som Örebros slott men det är ju svårslaget! De hade en bra guidetur med riktigt duktiga och pålästa guider.

Dags att lämna Kalmar och ta sikte på Öland! Vi åkte norr mot Borgholm, Nordén och hans kompisar bodde nämligen på en camping strax ovanför.  Det blev en glass, bärs och lite mat sedan så fortsatte vi mot campingen. Vi ringde och pratade med Nordén och de var inte alls vid campingen utan de var i Böda, så vi åkte fortsatte vår resa.
Vi passerade en del småställen, det blev både sol, bad och kroppkakor. *Philip är en riktig badkruka när det är lite kallt* =)


Glassigt!



Wii


Framme i Böda så grillade vi och tog några öl, sedan täljde vi lite på våra projekt. *Philip täljer en dalahäst och jag täljer en slev.* Nordén kom på ett snabbt besök och prata lite, när det blev mörkt så gick vi och la oss. *Den här natten gick det bra, ingen vakt kom till oss =)*

Nästa morgon besökte vi ”långe Eric” *Alla vet ju att Eric är lång….. =)
Tog en promis där och begav oss tillbaka mot Böda för att spela lite volleyboll med Nordén och hans kompisar. Vi spenderade många timmar med dem. *Det blev en liten bränna den här dagen då det var kalas väder!*
Det blev en tidig kväll då vi var lite små trötta så vi kollade på film och sedan så somnade vi.

Vaknade upp utvilade och pigga, så vi gav oss av mot ”Långe Jan”, det var verkligen en kontrast mot ”Långe Erik” då det var mycket mer turistigt här nere förmodligen för att det var ett rikt fågelliv.

Det var blev dåligt väder på Öland så vi bestämde oss för att börja vår resa norrut!

Nu är det så att jag har mycket att skriva men jag tänkte att jag delar upp det i fler inlägg, jag har inte haft internet på datorn så det är därför mina inlägg inte har kommit upp!

Puss och kram Kroppkaka


RSS 2.0