Uppis!

Vi åker mot Uppsala!
Det händer inte så mycket på vägen men på väg in mot Uppsala så ser man två häftiga byggnader som står ut, domkyrkan och slottet.

Vi letar parkering MEN! Den vid domkyrkan kunde man ju inte ta parkeringen vid…. Då skulle man ju bli ruinerad.. 25 kr/h!! Hallå är det kungen man parkerar på eller?

Magnifika kyrkan!



Ganska maffig =)

Aja, vi åkte till en el liten bit bort och promenerade. Då fick vi ju också tillfället att kolla runt staden lite, men som sagt vi började med domkyrkan.  Vi kliver in och utan att svära i guds hem så kunde vi ju knappt beskriva hur häftig den var, vi knallade runt en stund och tände varsitt ljus för det tragiska som hänt i Norge. Sedan så skulle vi knalla ut men då fick vi se en kollekt…. Inte vilken kollekt som helt utan en kollekt automat….. Ja man kan alltså dra kortet och ge kollekt… aja trots dagens nymodigheter så försöker kyrkan hänga med.

Det blev en massa bilder i alla fall, en promis på stan stod på schemat och lite mat. Det blev lite shopping på Bomerang och sedan en kebab i bröd.

Vi antog vårat nästa mål, en glass… ja och sedan slottet. Det såg riktigt maffigt ut när man kommer från motorvägen men när man kommer upp på kullen som ”slottet” står på så vart det en riktigt besvikelse men ja ja…. Den vart ett kort på den också men någon som var mer imponerande var den botaniska trädgården som var nedanför. *Trots att de inte hade klippt häckarna lite dåligt* =)



Parken!

Men nog med allt kulturellt! Dags att bege sig av mot Gävle! Det var ju lördag och vi var ju törstiga =)

Jag hade pratat med min kompis Alex om att vi skulle komma och hälsa på honom, så vi satte kurs mot Gävle.
Tre mil innan Gävle såg vi något jätte konstigt som vi hade sett förut men det var inte tre mil innan Gävle vi hade sett det. Vi kör in, vi kliver in, vi står där men hakan mellan benen…. Himmelska fridens torg i Kina…. Ja, det var där vi var igen… fast mitt ute i igenstans, tre mil innan Gävle…. Jag kan inte skriva mer… bilderna får säga sit..



Men när vi tittat klart och haft våra funderingar om varför? Varför här? Vem?

Aja det MÅSTE upplevas!

Jag och Philip träffar Alex, han behöver göra sig i ordning och gör det hos sin mor. Det blev muffins och kaffe medans vi sitter och pratar, plötsligt så blir vi avbrutna av en papegoja som säger ”Hurru”. Där efter så knallar vi iväg till grillfesten och har en riktigt rolig kväll.

Puss och kram Hurru!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0