Grattis Papi!

God dag dagbok och er andra!

.

Efter en lång natt framför datorn så vaknade jag upp pigg och utvilad. =)
Vi åt frulle och vi kom iväg en bra tid tyckte jag eftersom jag varit uppe så länge, vi kom iväg runt 11.
In i bilen och vi lämnar den gamla arbetarstaden Newcastel och for iväg mot Port Macquarie, vi hade ett lite gottigt stop innan vi skulle vara framme nämligen Murrays brewery. Vi kommer dit efter en 30 minuters bilande och vi sätter oss och beställer öl, de hade nämligen en massa trevliga sorter så vi beställde in alla varianter mörka som ljusa. Det var fin fint väder så vi satt där och njöt, en del var goda andra var ja mindre goda och så fanns det några vi hade lite delade meningar om. Men vi var inte riktigt nöjda så Mona-Lisa Karlsson undrade om de inte hade någon vinprovning också, jajjemen sagt och gjort fast skillnaden var att den här provningen var gratis!!! Vi provade ALLA deras vita viner och 3 av deras röda, mumms va gott.

.

Ja, fullast kör och nyktrast sköter radion som min syster alltid sagt, Philip satte sig och körde vidare mot vårat mål Port Macquarie. Väl framme så var det ett mysigt litet ställe vi skulle bo på, men som Osc---- nae jag menar mamma alltid säger BAADAA BAADAAA. Vi iväg mot stranden och det är jätte fina vågor som vi bara slängde och flängde oss i. När vi var trötta så var det dags med lite mer aktiviteter bumerang kastning och boll kastning, vi var i närheten av en cricketplan och det var precis vad vi behövde en stor tom yta. Det vart mycket dramatik vid den här planen, en person kastade med bumerangen för sig själv och så kastade vi en tennisboll med de andra. Den där tennisbollen….. Sven kasade hårt som saatan till mig två gånger sen så började han attkasta kärring kast helt plötsligt jag hade mina aningar om varför men sa inget, sedan så gick han och kastade bumerang för sig själv. (Det gick ju inte så bra för han fick inte riktigt till det så tillslut så sa han att det var för mycket vind, material fel såklart.)  Philip började kasta med oss och så fångade han en gång med vänstern och det gick ju inge bra för han hade ju lite halv on i den så han sa att han inte skulle kasta något mer men det var bara 2 minuter sen så var han med igen. Vi började kasta hårtan till varandra och samma sak där Philip skriker till för då fick han ont i höger axeln *sådan far sådan son, barnet finns kvar i dem båda två.* Vi började bli lite hungriga så det var dags att pysa därifrån *vi var ju iofs välförtjänta lite mat efter både bad och sportande.*

.

Det blev ett litet stop på en indisk restaurang och en bottle shop på vägen hem, vi tog med maten hem till hostelet där vi åt och drack gott. Efter maten så hade vårat hostel en massa aktiviteter att erbjuda, pingis, air hockey, biljard och ett sånt där fotbollspel där man snurrar på gubbarna. Ja, det blev nästan lite för mycket skratt den här kvällen och det var mest Gullan och min mor som stod för det mesta. *Mamma är nog inte den vassaste kniven i lådan när det gäller det där fotbollsspelet, hon gjorde fler självmål än mål……..* Sen ska jag ju inte säga att jag Philip och Sven var några proffs på biljard inte, Sven tyckte det var skönt att bli utskjuten efter typ 30 minuter så han slapp stå där och skämmas som vi var tvungna att göra. Men men sen blev det mer bada och volleyboll. Ännu mera skratt där kan man säga, nästan så man skämdes men vi skulle ju aldrig se de där mer….. förhoppningsvis.
Det var dags att sova för att få nya och pigga krafter att ta oss till Coffs Harbour nästa dag.

.

Vi kliver upp, hör och häpna kl 7!!! Jag sa till dem det här är ju ingen riktigt semester!!!
För att titta på några söta nallebjörnar eller ja koalor, de är ju iofs riktigt söta men sådär tidigt på mörra vet jag inte :P

.
Efter en timmes tittande och kramande (ja med varandre inte med koala pungdjuren) så var det hög tid att dra oss tillbaka till hostelet för att äta frulle. Sedan bar det av till Coffs Harbour, det var inget märkvärdigt ställe egentligen. De hade en stor banan när man kom in och så var det inge mer, vi käkade mat, bada i havet och sov för att sedan bege oss till ett av vårat favvo ställe Byron Bay!

.

Vi klev upp tidigt för att det skulle bli en lång dag med ca 25 mil på fickan.  Det blev glass och kissandes och fin utsikt efter vägen. Vi kom fram och det var ju underbart väder!!  Underbart varmt!! Och Underbart varmt i vattnet!! Vi köpte oss en platta öl och lyssnade på havets brus, åå va gött.

.

Vi var lite sugna på pizza så då hade hostelet något erbjudande 5dollar och så köper då pizza för alla pengar joojjomen pizza blev det med en kall Carlton draught! Mumms va gott. Nae nu bör det av ner till stranden, har suttit här alldeles för länge!! Inne på rummet blir man inte brun.

.

Puss och kram brun som en banan

Ps. Det var papis födelsedag igår! Grattis igen pappa! Det vart lite ungkarls mat där hemma på D-torpet doc 3 rätters.

Till förrätt: En upplagd ölkorv med en mustig öl

Till huvudrätt: Stekt pytt i panna med rödbetor och ägg

Till dessert: Kaffe med tårta

Ds.


Ja, vi lever än

Nu har det gått sju intensiva daga med våra föräldrar….

 .

Jag och Philip lever än ni behöver inte vara oroliga, dag två så antog vi att de skulle vara lite piggare än dag ett så då hade vi en rundvisning i stan.  Då vi började med Harbour bridge, där efter så tittade vi på Opera huset, den botaniska trädgården stod där efter på schemat (med två stycken trädgårds tokar, så tog det här trädgården tog EVIGHETER!!). När vi äntligen kom ut därifrån så stötte vi på världens vigaste kvinna ”Hon kröp in i stjärten och försvann”, sedan vidare till darling harbour där vi tog en dansk glass rackare. Sedan en liten promenad till vårat gamla hostel Azylm i Kings cross, där det blev fika av =)
Sedan började gamlingarna bli trötta, så vi började bege oss hiiimåt. Påvägen him så började Svennis känna sig lite halv krasslig så han gick och köpte sig en virre att börja gurgla med.

.
Vi gjorde oss i ordning för att gå ut och äta på en restaurang, vi gick och gick och det var antingen fullt eller inge folk på de restaurangerna. Tillslut så stannade vi och kollade på menyn och pratade lite, då började servitrisen prata med oss också som vanligt så behöver man inte ens beställa mat på engelska, vi svenskar är överalt!! Det var en trevlig och vacker tjej som jobbade där, hon vart så överväldigad att prata med oss så hon gjorde fel heeela tiden, om det inte var det ena så va det det andra (i vanliga fall så brukar de fråga vad man vill ha å dricka först men det frågade hon inte alls, det var fel öl två gånger, hällde upp fel vin till stackars Gullan och ja så var det säkert något mer oväsentligt som hon glömde, vi kunde doc förstå henne för att hon jobbat värsta slav dagen på typ 18 timmar så man förstod att hon började bli lite seg i kolan :P). Men resten av kvällen rullade på fin fint.
.

Den här dagen skulle vi visa dem stranden men virren som sven införskaffat hjälpte inte som en mirakel kur direkt så han stannade hem med snömannen och lite sömn.
Vi andra piggeliner skulle i alla fall åka mot Manly. Vi på med paltorna och sedan skulle vi ta den underbara färjan över till Manly. Det var klockrent väder för de två vita sälarna vi hade med oss =) Sol men ändå lite molnigt ibland, vågorna var klockrena riktigt roligt att kasta boll i.
Dagen gick fort och vi smörjde oss väl men mor brände sig på bröstet och fötterna, Jag var inte bränd…. Bara brun ;) grrr
.
Vi kom hem och sven såg lite piggare ut, han hade inte ätit något så vi lagade lite fisk, potatis, ärtor och hollandaise sås mumms va gott.
.

Vi vaknar upp och Svennis har frisknat till lite( jag tror ju stenhårt på virren och inte de bamse alvedonen som mor hade med sig) så vi beger oss iväg mot Coogee för att göra den underbara promenad stråket mellan Coogee och Bondi. Såklart så tar allting 100 gånger så lång tid som om jag och Philip skulle gå eftersom de där blom och plant tokiga damerna som är på besök ska lukta, känna och smaka på allt. Under den här promenaden så kom fram till vad Oscar(min systerson) har fått sin sprallighet ifrån, ja det var någon som sa ”baaada, baaada” hela tiden jojjomen Mona-Lisa Karlsson ”baaada baaada” så då fick vi stanna och bada. Sen fick vi gå vidare efter en snabbis i vattnet, men det visade sig att det var tur att vi tog oss ett dopp för att det började mulna på lite och blev kallt så det blev inge mer bad den dagen. *Notis: Eric Karlsson har köpt en klocka! Jajjemen en fin fint klocka hihi bild kommer snart*
.

Ja, nu kom den där onsdagen som vi har sett fram emot. Vi hade nämligen köpt biljetter till ”Ultimate rock´n roll” som vi skulle lyssna på inne i Opera huset!!! Waaawaa wiii waawaa!!
Men förs så hade vi att hitta på lite aktiviteter på dagen och den började med att vi var effektiva, NOT. Vi vaknade upp och kollade på klockan halv tio……….
Vi var galet sena, vi som skulle till iväg. Men vi stressade inte för det, vi åt frulle i lugn och ro. Kom iväg runt halv tolv, vårat första stopp blev Sydneys högsta torn som vi åkte upp i och det var ju fränt eftersom att de två lyx kryssarna ”Queen Elisabeth” och ”Queen Mary” stod i hamnen vid operahuset det var första gången de stod bredvid varandra i en hamn (det stod så i tidningen iallafall). Nästa stopp Sydney akvariet, jag och Philip borde bli guider eftersom vi hittar ju i Sydney som i våran egen ficka *ja, Philip i alla fall jag är bättre på fick pingis men vafan man kan ju inte vara bra på allt* Det var riktigt intressant och fränt med de fräcka hajarna. (man hade ju lite lust att slänga i en unge eller två och kolla om de tycker om barn… men jag hade nog inte blivit så populär då så jag skippade det, jag hade förmodligen slängt i en japan för de är så många här ändå eller så skulle jag letat reda på en luffare de har det ju ändå inte så bra. :P)
.
Där efter så träffade vi Julia från Melbourne i några minuter för att sedan få lite brådis då vi skulle hem, äta, göra oss i ordning på ca 2h och ja då var vi på väg hem. Så nu för första gången så började vi stressa lite, men nu för första gången så hade Philip inte fickan med sig och vi gick en massa och åter massa omvägar men till slut så kom vi fram till maten. Vi beställde pizza och öl, klockrent.
.
Jag var inte så orolig att vi inte skulle hinna så jag la mig en stund och vilade, sedan gick jag ner i lugn och ro och gjorde mig i ordning för att sedan vara sist ut såklart. =)
Bussen kom, vi gick på den och för en gång skull när vi hade en tid att passa då passade bussen på att köra extra långsamt så det var nästan så att JAG började bli orolig att vi inte skulle komma i tid, vi kliver ut och går i rask takt till operahuset (ja mamma och gullan sprang vell ush det är inte lätt att ha korta ben) Vi kommer fram i god tid 13min innan föreställningen skulle börja, går in och sätter oss och shit va törstiga vi börjar att bli så jag och philip ut till baren för att köpa öl. Vi kommer fram och så är det en man(gubbe) som stod framför oss och skulle beställa och oj oj oj va tid det tog så det var bara  4 min innan de skulle stänga så man inte kom in. Jag beställer fat öl eftersom man var tvungen att ha plast glas, det tog nog fanimej en och en halv minut per öl, för att jag fick sluta med tapp ölen och köpa de i burk för att sedan hälla över dem till ett glas *medans jag håller på med det här så har Philip fulla muggar med att hålla upp dörren för att hon tanten ville stänga men Philip han var envis och börja slåss med henne hon for ner i golvet, Philip som den slags kämpe han är så spottar han på henne för att sedan hämta ölen och vi kliver in(ja det var nästan så i alla fall)*
.
Det var en ganska så bra musikal/konsert/ eller ja va det nu var, sen så efter det så drog vi till en jätte häftig pub som ja… jag vet inte vad den heter men det är en återvinnings pub. ALLT handlar om återvinning, alla glas är typ gamla sylt burkar och öl glasen är öl flaskor som de skurit av toppen på och slipat så de inte är vassa. Alla bord, stolar och vägar är återvinnings shossan, toan är till och med det, *De grävde ett jätte stort hål i marken och sen så…. Nae föresten så var det nog inte* men det var lite återvinning i alla fall för att handfatet var på ovansidan av toan så vattnet som du tvättade dig med föll direkt ner i toa behållaren. Ja som sagt allt var återvinning. Utan att jag visste om det så kom 4 tjejer från lägenheten som jag bott i och hälsade på oss!!! Det var jätte kul att de ville säga farväl, kommer sakna de dära roliga plupparna. Men vi tog sista bussen hem och då menar jag sista bussen! Vi kollade på tid tabellen och då hade den ju gått så vi gick en bit och skulle ta en taxi men vi hann inte långt innan vi insåg att bussen var lite sen och vi skulle hinna med den, vi sprang som ena vett vildingar och vi hann ju med wiiii!!
.

Upp på mörra, packa väskan och sedan bege sig iväg mot Newcastle, resan gick bra en glass på vägen fick räcka.(trots att vi har två hungriga björnar med oss) Till slut så kom vi fram, det gick ganska så smärtfritt jag och Philip är ju kungar som sagt. =)
.
När vi kom fram så slängde vi in våra väskor och tog med oss våra badkläder för här skulle det badas!!
först så åkte vi runt lite sen blev det stranden och det var bra gött, (kl börjar bli mycket så det blir inga bamse detaljer nu men men det är inga bamse detaljer som hänt)tillbaka till hostelet göra oss i ordning sedan buss till gratis mat och billig öl!! *aja lite detaljer då!* De två björnarna vi har med oss var så hungriga så de rååååmade, och när de fick mat så räckte det inte :P de skulle ha mer både de ena och det andra =)
Men men sedan efter fråge tävlingen som var på engelska, den gick förvånansvärt bra så bestämde vi oss för att pysa hemåt.
.
Det var ju bra för min del för jag var tvungen att uppdatera alla er där hemma med lite bilder och lite text eller ja ganska så mycket text… skare va så skare va!!
.

Mycket text till folket!
.

Nu ska jag ta mej i tusan gå och lägga mig!
.

Puss och kram till ensamma lilla pappa där hemma som snart fyller år <3 önskar jag kunde skicka lite värme hem men jag ska se vad jag kan hitta på pusselipussans


Värre än en lågstadieklass!

Ja, en snabb uppdatering!

 

Nu har vi minsann fått finbesök Australien.
.

Mami, Gullan och Sven har kommit på besök! Vi tog emot 3 trötta svenskar  morse, men det började inte helt enkelt. Jag och Philip kom till flygplatsen 5 min innan de skulle landa, vi hade packat i ordning det mesta så det var inte katastrof men vi fin lirade in det sista. Men vi kom snabbt på att de var 20 min sena så jag och philip tillbaka till bilen och vi skulle köra ut från flygplatsen för det var ju snordyrt att stå där!! 50 lopper skulle det kosta för 16-30 min så de första 15 var gratis så vi bar iväg och såg att det var brådis det hade ju gått 13 min. Vi kommer dit och det är bara en kassa öppen, det är en fraför oss. Det har gått  14 min. Vi väntar otåligt!!! Det har gått 15 min……. Han kör iväg och när vi lämnar fram den där jävla lappen… gissa.. jo det har gått 16 min så då skulle vi betala 7 dollar för att åka ut och sen komma in igen!! Det gick vi inte med på, så vi tog tillbaka lappen och slog i backen de andra fick flytta på sig vi skulle ju backa! Philip backar för fulla muggar med full gas som värsta James Bond, sladdar (ja sladdar så gått det går med den gamla forden) runt och vi parkerar igen och går in på flygplatsen igen med svansen mellan benen. Vi fick vänta ett tag men den som väntar på något gott väntar alltid för länge.
.

Det blev både tårar och litet snorkråckor som ramlade ner från kinden och näsan såklart(och in i munnen).
De var trötta och slitna fast de hade nog druckit gott på planet misstänker jag hihi. Sen så drog vi och betala den där jäkla skit parkeringen. Åkte mot vårat boende, hittade med lite om och men ganska så snärtigt. Men det var fortfarande morgon så vi kunde inte checka in än så de byte om i vid bilen och vi iväg på en promis till en kinesisk trädgård med både vattenfall, träd, blommor och en massa buskar därefter så blev det några marknader. Det blev både fiskmarknad (inte bara fisk utan allt från havet marknad, Seafood helt enkelt om man vill vara lite international), allt och ingenting marknad (helt enkelt en sådan där marknad man kan vara utan för att man behöver igentligen ingenting men man går dit för att då kan man ju hita något man kanske kan behöva och om man inte gör det så tittar man lite extra så kanske man kan behöva det, men till slut så köper man något man inte behöver ändå) och slutligen fruktmarknad (ja den här var inte så svår…. En fruktmarknad helt enkelt). Det var så jobbigt att shoppa så några öl tyckte vi att vi var värda. Eftersom jag och philip har hunnit provsmaka en och annan öl så har man ju fått några favvisar, det ju självklart att det var BARNEN som bjöd på öl!! Hihi Vi drack Carlthon draght och Cooper
Våran ölprovning fick godkänt trots att de inte hade våran favvis  =)

.

Vi bestämde oss för att ta bussen tillbaka så vi skulle spara lite på våra arma ben… (kan man säga så?? Arma ben? Det är ju min blogg så jag bestämer att man får säga så, och om det inte är någon som kommit på den frasen än så har jag gjort det nu . Punkt slut arma ben) Vi kom tillbaka till hostelet jojjomen! De är riktigt backpackers nu bor på hostel och allt. (mamma sa något om att hon aldrig ägt en så sliten soffa förut, men ja den fyller ju fortfarande sin uppgift… ) *notis den var utav lilafärgad skin…. Ja men den var mer vit på sina ställen ja typ överallt utom där röv och armar kommer åt på en soffa* Så efter incheckningen så blev det dusch och borsta tänder som var prio ett.

.
När alla pinkat, poopat och duschat så var det dags för en bbq som hostelet fixar, det kostade 5 dollar och då fick du massor med mat och en öl. *notis. Ett BARGEN som australiensarna skulle sagt, kort sagt så betyder det på slang ”fett bra pris”*

.

När vi var mer än mätta och belåtna så var vi ju tvungna att göra av med all energi som våra päron hade kvar i sig… ( Det vill säga mindre än exestens minimum) Så bestämde vi oss för att kasta gris *ja inte såna grisar gullan kastar med hemma utan såna som två tärningar, fast ja grisar…..* Till grisarna blev det kaffe, kaka och frukt. Vi började spela kast gris, det gick vell sådär men ja man behöver ju inte vinna jämt. Men den där innan man går och lägger sig är ju viktigast så jag sparade på krafterna inför sista rundan och vann såklart!! *Jag började tänka på massa konstigt saker när vi kastade gris, 1 Ser det inte ut att vara ett lite konstigt spel det här? 2 Tror ni muslimer spelar det här? 3 tror ni de tycker man är konstig om man kastar en massa grisar och skrattar en massa åt det? 4 vem fan kom på det här spelet ”kasta gris ja det är bra namn på ett spel och så hittar man på en massa fåninga namn på ställningar som grisarna har och inte har. Jag kom på en ny ställning som de inte har med på den där jäkla bilden, de glömde ju 69an shit vilka noobs”  5 varför dricker de varmt, svart kaffe när det är så fruktansvärt varmt ute? 6 ja nae nu kommer ja inte ihåg vad jag tänkte mer men det var säkert något mer fåningt om det där gris spelet. *
.

Jag vann!! Det var iofs ingen utmaning för någon som mig, som har vält kor hela mitt liv.. höhöhö

.
Det vart läggdags och man kan tro att det är ett gäng grisar som bor här med alla snarkningar. *hihi fick med grisar en gång till*
Nae nu ska det här svinet gå och lägga sig *en gång till*

 .

Puss och kram arma ben


då var det dags igen

Hallå hejsan Dagbok!

 

Nu har jag spenderat lite mer än en månad i Melbourne, det har varit på gott och ont.

Jag har fått upp ögonen för tennis, det kan vara riktigt kul att titta på om det är med ett bra sällskap.

*trots att jag anser att det var en belgare som vann och inte en serb.*

Det har varit kul att träffat min kompis Anna som bor här i Melbourne, Anna visade oss några mysiga pubbar, en flod att bada i med ett sådant där rep så man kan svinga sig ut mitt i floden som Tarzan och sedan göra ett svan dyk ner i vattnet. Lite kuriosa. Ni som inte vet vad jag menar så finns det en sådan här i Öret vid hästhagen, det är bara att åka dit och svinga järnet.

 

Men så kom jag och Philip fram till att Melbournes väder kunde varit bättre. Vad brukar man säga höga berg och djupa dalar, det kan vara galet varmt lika varmt som en bastu, andra stunden så regnar det så att det är vatten upp till motorhuven, tredje stunden så är det så kallt så man behöver långshålisar och fjärde stunden så kan det vara fint som snus.

 

I torsdags så var det Julias födelsedag! Hon blev 21 solsnurr ung och där med så var det ju fäst! Julia fick bestäma tema på festen. Jag vet inte hur många saker hon tänkte på men bla. vikinga tema, svensk tema men det blev slutligen disco tema. Jag som vanligt ska alltid ta saker lite för långt! Så jag blev inte bara disco utan jag blev ett fruntimmer också, det finns tyvär bilder på det här men de är censurerade på min blogg......
Det var en trevlig kväll hihi *Det var lite kul att det stod i baren som vi var på att ”4 dollars vodkadrinkar för tjejer och de killar som är klädda till tjejer”, ja något bra med att vara tjej i allafall =)*

 

I söndags så var det den största festivalen i hela Australien *den pågick i en  vecka men det är söndagen som det är drag*
Det var inte så bra väder på morgonen men vi gick upp ganska tidigt ändå för att packa, vi skulle ju åka tidigt måndag morgon då bär det av!
Men ju längre dagen gick ju bättre väder blev det men vi var ju inte så snabba så det tog lång tid. (det var nog mest jag som sinkade oss) Den där ölen i soffan som tog typ två timmar var ganska god iofs. Men tillslut så tog vi tummen ur röven och pallrade oss ner till festivalen och till vår förvåning så var det GALET med folk. Det var över 100 000 fölk som strosade runt på gator, parker och stranden. Alla pubbar längst den stora gattan var överfulla speciellt de som hade en uteservering. Vi vart hungriga av att knalla omkring bland all mat så vi tog oss lite att äta. Det var en lång kö men han framför oss  bestälde mat och sendan blev det vår tur, vi tog likadan mat som han framför oss thai mat. Han tittade på mig och frågade om jag spelade Amerikansk fotboll, jojjomen det gjorde jag. Han med, han spelade i samma lag som mig i Tyresö. Vad är oddsen på att vi träffas i Australien och han är personen framför mig i kön? Ja ni räkna på det ni statistiker. =)
Så vi tillbringade resten av kvällen med Philip som han nu heter, han visste att det skulle vara ett bra band kl 21.00 för det hade hans Ozzy polare sagt. Men det visade sig att han som spelade kl 21.00 var usel! Om inte till och med UR USEL! Men ja, han fick avsluta hela kvällen och sen så konstaterade att alla pubar skulle vara fulla resten av kvällen så det var lika bra att åka hem och förbereda sig inför morgondagen.

 

Vi har ju som sagt bott i ett hus lite utanför stan och inte ett hostel, så det hände att vi blev lite för lata när det var halvdant väder så vi stanade hemma och kollade på en film eller något i den stilen *vi lagade iofs riktigt god mat vissa dagar =)*. Men å andra sidan sparade vi ju en del pengar att bo i det här huset för alla hostel har varit das yber dyra under den här månaden för att  Australien open och St kilda festivalen har pågott under nästan hela visstelsen. Så de här stora eventen har ju både bra och dåliga saker att komma med, allt blir dyrare och så blir det ju iofs förhoppningsvis roligare också. Så vi kanske inte fick en helt 100% skyst bild av Melbourne, men men så kan det bli ibland.

 

Nu har i alla fall min och Philips resa mot Sydney börjat. Vårat mål är att åka så mycket efter kusten som möjligt, vi tar lite omvägar för att det ska bli så men det är det värt. ;)
Vårat första stopp var strax utanför Mel där vi inhandlade följande saker gas till köket, en vattenkokare, en liten sötsak och så självklart en mjölk med smak av kaffe. Ut på vägen igen!
Efter en timme med TUSENTALS rödljus TROTS att det är en stor väg vi åker på! Sedan så kom vi ut lite mer på landsbyggden. Saker vi hade: Radio *philip antenn på bilen är typ 2 meter så när vi inte har täkning med den DÅ DÅ är vi långt ute i bushen* Saker vi inte hade: täkning på mobilen. Då kom vi på att vi glömt flaggan!! JA min Svenska flagga!!! Jag fick se att jag hade en liten plupp på mobilen så jag ringde till sömntutan som låg och sov i huset att hon skulle skicka flaggan till Sydney! Jo det skullen hon, men det återstod bara att jag skulle skicka adressen till huset. Jag skriver adressen och sedan har jag inte täkning på mobilen förns på kvällen.......Såklart!
Men vi tuffar vidare på landsvägen och jag hör en låt i bakgrunden och så tyckte att jag att den var bekand, jag började tänka på att det vore fränt att höra en svensk låt på radion. Philip höjer för att han tycker att låter verkar bekant, DÅ får vi höra Familjen med ”Det var jag”. När radioprataren sa det så lätt det rätt så kul ”this was Famildjen with De vaaar djag it means it was me” då garvade vi bara.
Åter till färden, vi körde i någon timma sen stannade vi och lagade mat vid stranden. Vi som skulle använda vattenkokaren för att värma allt vatten, men det gick ju åt fanders. Vi hade inte kollat vad våran transformator kunde kräma ut, inte kunde den kräma ut 2000w i alla fall men det tänkte vi inte på när vi köpte den...... Men men vi får säkert nytta av den vid något senare tillfälle. Jag kollade vad traffon hade att erbjuda och det var inte mycket att hoppa i granen för, ynka 300w (Philip hade satt sig och gasat lite med bilen om det kunde gå ändå) jag som elektriker kunde konstatera varför =).  Det bjöds i alla fall på pasta, pesto och parmesan ost. Sen så solade vi i någon timma och sen bar det iväg mot nästa stop Lakes Entrance. Vi kom ihåg det här stället från sist vi var här och det var lika fin fortfarande, nästan lite finare för att de byggde en ny bro när vi var där sist och den var klar nu. =)

Väl framme vid vårat mål så tog vi en natta macka och en lite promenad sen krypa till kojs. Det var men första natt i bilen och ja minst sagt intressant men det gick, det var tur att man la sig tidigt för man fick inte så mycket sömn.
På mörra så blev det frulle, gröt och mackor inge fel int. Sen bar det av igen och nu sitter jag här i bilen och skriver.

 

Pease out! Puss och kram snart kommer mor


Då var det dags igen!

Nae tänkte att det var dags igen för nu var det länge sen!
Jag måste uppdatera lite vad som hänt..
Ja jo sisst så pratade jag om Robin och att vi var med i tv och sådär ni vet. Som vi kändisar brukar vara så ja nae men livet leker skumpan flödar det är inte lätt att vara backpacker...
Eller.... nae inte riktigt men robin skandal åkte ut i nästa match, sen så åkte nadal och federrer ut i sina matcher. Finalen var i söndags och då var det en belgare som drog till sig vinsten.
Nog om Tennis nytt nu är det dags för Eric nytt.

Den 26 jan så var det Ozzy day!!! Australiens national dag, det är en dag då många är lediga och då firas den som vanligt med grillning på stranden och en massa öl. Jag och philip begav oss ner 1h söder om melbourne på en liten utflykt. Eller ja det såg ut att vara 1h men det blev snarare 2h eftersom att kartan var så stor, förmodligen lite större än va vi trode. =) Vi stannade doc på en del ställen och gick bland annat ut på en jetti och kollade på ozzys.
Alla australiensare på jettin var målade och gick omkring med kläder som var i flaggans färger och sjöng "OZZY OZZY OZZY" och så svarade de andra "OJ OJ OJ"
Men när vi slutligen kom fram så drog vi en snabb grillning och sen åkte vi hem igen..... lite typiskt oss men men det var vell gött att komma ifrån storstan lite.
Sen så blev det några kalla på stan på kvälla.

I måndags så skulle jag hämta ut mitt brev från det svenska konsulatet. Det gick ju sådär, när jag kom dit var det stängt på måndagar så jag vart lite sne men jag pratade in ett meddelande att de kunde ringa mig om de hade mitt brev där. Jag fick ett samtal igår om att det var fel adress jag hade talat in meddelandet på det var ett vanligt hus som jag pratat in på men de fick sig ett gott skratt och sa att de inte hade mitt brev men förmodligen kyrkan brevid hade det :D
Jag knallade dit idag och så var det, de hade mitt brev och när jag kommer dit fick jag ett trevlig mottagande av en svensk kille. Han var påväg att gå därifrån men gick snällt och trevligt tillbaka till deras lilla caffé och hämtade mitt brev. När jag kom dit så var det massor med svenskar och så var det något jag pratade med Philip om kvällen innan..... BRYGG KAFFE Prisa svenska kyrkan för brygg kaffe!! Jag hade inga kontanter på mig så jag vart orolig om att jag inte skulle få något men jodå jag var tvungen att köpa saker för 100kr så fick jag handla med kort.... jo jo men det var lätt, sagt och gjort jag köpte djungelvrån, lingonsaft, en liten kexchoklad, saffrans kaka och en slutligen brygg kaffe med oändligt med påfyllning så jojjomen!! *Det vissade sig att 4 koppar kaffe den här dagen vissade sig inte vara allt för bra för magen, när jag kom hem så stod det sprut i toan.*

Det har varit bra väder på sistone så det har blivit en del liggande på stranden man kan säga... där efter några öl på en pub för att kyla ner sig. Det låter inte som ett hårt arbete men det är helt fel! det är bra mycket jobbigare än va det låter. =)
Tänk er själva... Gå upp på morgonen.... ja jo hur jobbigt låter inte det... Sen äta frulle och ta sig till bilen.. ja jojomen.. Köra i melbournes trafiken till stranden för att sedan hitta parkering, du vet att det e hårda killar vi pratar om. Sedan gåå till stranden och lägga sej! oj oj oj det är inte lätt och ibland så måste man smörja in sig.. *ja ibland så orkar man bara inte det så då struntar man i det*
Där efter gå till havet och ta sig ett dopp... det är inte lätt att vara backpacker utan jobb inte... fy faaaan.
Sen ta sina grejer och ta sig en öl ibland. *man får ju inte överanstränga sig på det sista då kan det gå illa*
Sen hem och kolla på en film eller någe a ni vet... fyy faaan.

nae Skämt å sidor det går ingen nöd på oss inte.
Ska pysa iväg en stund ha det bra
pussis på mussis

RSS 2.0